Pasaules Miera skrējiens

https://photos.app.goo.gl/JzHuqbhndMhAdeDF7
Vairāk foto šeit

Tas  ir pasaulē lielākais stafetes veida skrējiens un plašākais lāpas skrējiens, kas simbolizē cilvēces tiesības pēc miera un harmonijas. Latvija starptautiskajā Miera skrējienā piedalās kopš 1993.gada. Stafetes dalībnieki nodod lāpu viens otram. Tās liesma simbolizē visas cilvēces kopīgo tiekšanos pēc miera un sadraudzības. Skrējiena filozofija ir ļoti vienkārša “Miers sākas ar mani!”, tās pamatlicējs ir UNESCO miera balvas laureāts-Šrī Činmojs.

5. septembra vakarā Starptautiskā komanda šķērsoja Igaunijas – Latvijas robežu, bet 8.septembrī Miera skrējiena dalībnieki apstājās Ogresgalā. Nesot miera lāpu, starptautiskā skrējēju komanda satiek tūkstošiem bērnu un pieaugušo, vienkāršus cilvēkus un pasaules līderus, ikvienam dodot iespēju pieskarties miera lāpai un ielikt tajā savas cerības un sapņus par mieru, sapratni un harmoniju starp tautām un cilvēkiem.

Mēs esam priecīgi un pagodināti, ka skrējiena maršrutā bija Ogresgals un mums bija ikvienam iespēja viņus sagaidīt, iepazīties  un pavadīt uz Ogres pilsētu. Milzīgs paldies mūsu skolas 24 skolēniem, kuri atrada laiku un kuri neatkarīgi no savas  sportiskās sagatavotības un vecuma, drošu soli piedalījās skrējienā. Viss, kas bija nepieciešams, ir apņēmība veikt labās gribas soli mieram. Lāpa ir simbols mūsu labās gribas liesmai, kas deg katra sirdī, tāpēc skrējiens nepelna naudu un nepropagandē politiskās idejas. Miera skrējiena dalībnieki Latvijā pavadīja 4 dienas un noskrēja 360 kilometrus. Komanda savā ceļā satikās ar dažādu pašvaldību pārstāvjiem, vietējiem sporta un kultūras entuziastiem, kā arī skolēniem un bērnudārzu audzēkņiem. 10. septembra rītā komanda turpināja savu ceļu uz Poliju, Vāciju, Dāniju, Briseli un Luksemburgu.

Sporta skolotāja S.Kociņa