Skolotāja Egita Tontegode saņem Ogres novada pašvaldības balvu “Ogres novada Gada pedagogs”

egita4
Vairāk foto šeit

2023.gada 29.septembra rīts Ogresgala pamatskolā bija īpašs. Īpašs gan skolotājiem, īpašs 9.klases skolēniem un īpašs Ogresgala pamatskolas skolotājai Egitai Tontegodei, jo šajā dienā skolotāja Egita par savu darbu tika godināta Ogres novada pašvaldības līmenī, iegūstot  Ogres novada Gada pedagoga titulu par radošumu un inovācijām izglītības procesā.

Šai nominācijai skolotāju Egitu Tontegodi izvirzīja Ogresgala pamatskolas skolotāju kolektīvs aizklātā balsojumā.  Egitas talants ir būt skolotājai. Egitas misija ir iemācīt bērnam tās prasmes, kuras būs nepieciešamas visai dzīvei, pielietot dažādas rokdarbu tehnikas, materiālus un tehnoloģijas. Skolotāja Egita prot skolēnus motivēt radīt  tādu izstrādājumu, lai ne tikai iepriecinātu  sevi un  citus, bet lai skolēns gūtu gandarījumu par paveikto.  Radīt ne no kā izcilas lietas – tā  ir īpašā skolotājas Egitas prasme: no koka uzburt  smalki  filigrānu ziedu, izšūt telefona un briļļu maciņu, no otrreiz  izmantojamām lietām radīt mākslinieciski estētiskus, praktiskus izstrādājumus, vienmēr paturot prātā, vai  šis radītais  produkts būs draudzīgs videi, aktuāls un noderīgs skolēna mājsaimniecībā.

Skolotāja Egita Tontegode prot uzburt brīnumu  un viņa ir izcils dizaina un tehnoloģiju mācību priekšmeta pedagogs Ogres novada pedagogu saimē.

 

Ogresgala pamatskolas administrācija