eTwinning projekta “Krāsainās figūras”, noslēgums Ogresgala pamatskolā.

https://photos.app.goo.gl/emucjptB1vbSDgBv9
Vairāk foto šeit

2022.gada oktobrī, dažādas Latvijas skolas satikās eTwinning rīkotajos kursos un kursu iedvesmotas, kopā izveidoja eTwinning projektu “Krāsainās figūras”.

Šī projekta mērķis bija skolēniem interesantākā veidā, īstenot fīguru apgūšanu, izmantojot dažādas, interesantas aktivitātes.

Ziemassvētkos 1.klases skolēni (nu jau 2.klase) no Lielvārdes pamatskolas bija atsūtījuši digitāli video ar pamācību, kā veidot ģeometrisko figūru Ziemassvētku dekorācijas.

Ogresgala 1.klases skolēni (nu jau 2.klases) pretī Lielvārdei sūtīja dažādas aktivitātes. Piemēram: pastaigas laikā safotogrāfējām mūsu skaisto Ogresgalu un padalījāmies ar bildēm, lai Lielvārdes pamatskolas skolēni, attēlos atrastu ģeometriskas figūras.

Šādi darbojoties tiešsaistē, skolas projekta ietvaros sazinājās, pildīja viena otras uzdevumus un projekta noslēgumā, kad bija apgūtas visas ģeometriskās figūras- svinēja “Figūru balliti”.

“Figūru ballītē” skolēni veidoja sviestmaizes uz kurām ir atrodamas ģeometriskās figūras, klausījās dziesmas, kur dzied par figūrām (minēja, kas par figūru) un cienājās ar līdzpaņemto, ģeometrisko figūru cienastu.

Izmantojot videokonferences iespējas, šo ballīti kopā tiešsaistē svinēja Ogresgala 2.klase un Lielvārdes pamatskolas 2.klase.

Spēleja kopā spēles uzdeva viens otram jautājumus un jautri pavadīja laiku, nosvinot, ka šis projekts nu ir noslēdzies.

2.klases skolotāja I.Gruznova