Karjeras nedēļa 2.klasē

https://photos.app.goo.gl/tgMHXkrKpAkfMtFi9
Vairāk foto šeit

Karjeras nedēļa ir ikgadējs pasākumu cikls, kas aktualizē savlaicīgas un apzinātas tālākās izglītības un karjeras izvēles nozīmi veiksmīgas personiskās dzīves veidošanā.

Šogad Ogresgala pamatskolas 2.klase, “Karjeras nedēļu” pavadīja, izpētot mūsu skolā sastopamās profesijas. Šīs nedēļas ietvaros, iepazināmies ar gandrīz visām, skolā sastopamajām profesijām un pateicām šiem profesijas pārstāvjiem, paldies, par darbu, ko viņi dara, lai uzlabotu mūsu atrašanos skolā jaukāku, mīļāku un īpašāku.

Skolēni iepazinās katrs ar savu izvēlēto profesiju un dalījās ar savu izpētīto informāciju ar citiem klases biedriem.  Pētījām: ko šī profesija dara, kādi ir darba pienākumi, kā arī to, kādi mācību priekšmeti ir jāzina, lai varētu strādāt šajā profesijā.

“Karjeras nedēļas” ietvaros mūsu klasē viesojās arī ciemiņi.

17.oktobrī 2.klasi apciemoja karavīrs A.Gruznovs. Skolēni šajā vizītē iepazinās ar karavīra profesiju, kā arī uzzināja to, kas ir nepieciešams, lai kļūtu par karavīru un to, kāda ir karavīra ikdiena. Iepazinās arī ar karavīru ekipējumu un pat varēja to pielaikot. Izaicinājums bija pacelt milzīgo karavīru somu, kura izrādās ir ļoti smaga.

19.oktobrī klasi apciemoja Sonatas mamma ar profesiju – šuvēja. Iepazīstināja skolēnus ar šuvējas profesiju, kā arī ar to, kas ir jāprot šuvējām. Nodemonstrēja, kā top skaistās kāzu kleitas, kuras viņa ikdienā šuj. Bērniem bija pat iespēja pamēģināt pašūt pašiem ar Sonatas mammas atnesto šujmašīnu.

20. oktobrī klasē viesojās Šeilas mamma Sanda ar profesiju friziere. Skolēni ieguva jaunas zināšanas par matu veidiem, uzzināja, kā pareizi kopt matus, kā arī uzzināja daudz interesantu faktu par matiem, un frizieru instrumentiem.

Paldies visiem, kuri mūs apciemoja šajā “Karjeras nedēļā”, man ir prieks, ka skolēni jau 2.klasē sāk domāt par savu nākotnes profesiju un to, kas viņiem tad ir vairāk jāmācās, lai sasniegtu savu mērķi.

I.Gruznova