Policijas darbs un profesija- policists

https://photos.app.goo.gl/9c5KLdSsTeK9NJ3q9
Vairāk foto šeit

Karjeras nedēļas ietvaros 1. un 4. klasei bija iespēja tikties ar Valsts policijas darbiniekiem  no Valsts policijas Prevencijas nodaļas.

Pie mums skolā viesojās valsts policijas reaģēšanas nodaļas inspektore, leitnante Jana Puķāne un Prevencijas nodaļas inspektore Dagmāra Dišeraite. Iepazināmies ar Valsts policijas darbu, reaģēšanu uz izsaukumiem, iepazināmies ar operatīvā transportlīdzekļa aprīkojumu. Izglītojamos izglītoja par policijas darbu un struktūrvienībām Latvijā un Rīgā, kā tiek organizēts kārtības policijas darbs, kā sazināties ārkārtas situācijās. Uzsvēra, ka policijas darbs ir grūts un atbildīgs, prasa lielu fizisko un emocionālo slodzi. No sacītā sapratām, ka Valsts policijā svarīgākais darbs palīdzēt cilvēkiem,  jābūt fiziski stipriem, godīgiem, jābūt komunikācijas prasmēm – jāmāk veikt sarunas un uzticēties cilvēkiem, lai risinātu pārkāpumus.

Izglītojamiem, īpaši no 4. klases, bija daudz jautājumu un interese par darbu policijā. Varbūt nākotnē šīs profesijas pārstāvji būs arī no mūsu skolas.

Paldies mūsu ciemiņiem par dāvaniņām:  informācijas bukletiem, plakātiem un atstarotājiem! Liels prieks pirmklasniekiem bija par krāsojamo grāmatiņu “Veiklā zaķēna dzimšanas diena”, kur pasaku veidā bija uzsvērta drošība dažādās dzīves situācijās.

Protams abām klasēm bija interesanti iekāpt operatīvajā transporta līdzeklī un redzēt tā aprīkojumu savām acīm, ieslēgt gaismas un  skaņu signālus, runāt rācijā.

Paldies par šo iespēju! Lai Valsts policijas darbiniekiem veicas šajā grūtajā, bet atbildīgajā darbā!

Skolotāja Zanda Puķāne