1.klase iesaistās lasīšanas veicināšanas programmā. Bibliotēkas apmeklējums

https://photos.app.goo.gl/2h2BaqhN7FVVMetQ8
Vairāk foto šeit

Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Bērnu literatūras centrs jau 23. reizi izsludina lasīšanas veicināšanas programmas “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija” jauno grāmatu kolekciju. Lieli un mazi lasītāji jauno grāmatu kolekciju varēs vērtēt visu gadu un par viņuprāt labāko grāmatu dot savu atsauksmi, lai nākošā gada marta mēnesī Lielajos lasīšanas svētkos varētu paziņot balsojuma rezultātus.

Bibliotēkas aicinātas pieteikties 2023. gada lasīšanas veicināšanas programmai, aizpildot elektronisko pieteikumu līdz 20. maijam!

Bibliotekāre Elita Igaune piedāvāja  1.klasei arī piedalīties “Bērnu žūrijā”. Tāpēc 1. klases skolēni devās uz pagasta bibliotēku, lai noskaidrotu, kas jādara, lai kļūtu par “Bērnu žūrijas” pārstāvi.

Ierodoties bibliotēkā, mūs sagaidīja bibliotekāre. Iepazīstināja ar uzvedības noteikumiem, atrodoties bibliotēkā, pārrunāja grāmatu lietošanas noteikumus. Bibliotekāre laipni izrādīja telpas, paskaidroja grāmatu glabāšanas sistēmu, paskaidroja, kā var kļūt par bibliotēkas lasītāju. Bērniem bija iespēja aplūkot un palasīt bibliotēkas bērnu grāmatas. Galvenais bibliotekāre izstāstīja, kādas grāmatas jālasa un, kas jādara, lai iekļūtu “Bērnu žūrijā”. Tika izskaidrota norises soļi un iedotas pirmās trīs jaunākās grāmatas lasīšanai, kuras skolēniem būs jāizlasa un jādod savs izvērtējums, un jāpasaka svarīgākās domas par lasīto.

Paldies bibliotekārei Elitai Igaunei par sirsnīgo uzņemšanu un vēlmi iesaistīt bērnus lasīšanas veicināšanas programmā!

Klases audzinātāja Z.Puķāne