Sākumskolas ekskursija uz Ogres vēstures Meža muzeju un Motormuzeju Rīgā

https://photos.app.goo.gl/pa5W3Fibff8ezeVDA
Vairāk foto šeit

Šogad,  10.novembrī, 1.-3.klašu skolēni brauca mācību ekskursijā.

Apskates objekti:

Ogres Meža vēstures muzejs – Aplūkojām izstādi “Meža nozarei 100 gadi” un iepazināmies ar meža tehniku.

Muzejā mūs sagaidīja īsti meža nozares zinātāji. Stāstīja, kas ir mežs, kas mežā aug un dzīvo, stāstīja par mežsaimniecību Latvijā pirmskara un pēckara periodā.  Eksponēti bija mežsaimniecības darbarīki un piederumi, fotogrāfijas un albumi. Senās fotogrāfijās varēja redzēt, kā kādreiz apsaimniekoja un stādīja mežus.

Skolēniem patika paturēt rokā zāģi gan senākos laikos lietoto, gan mūsdienu. Senos laikos lietotais zāģis izrādījās daudz smagāks. Patika iekāpt meža tehnikas traktoros.

Paldies cilvēkiem, kas uztur šo muzeju Ogrē! Tā ir liela un unikāla vērtība ko vajadzētu apskatīt katram.  Paldies par silto uzņemšanu un interesanto stāstījumu!

Rīgas nozīmīgākie objekti – Valsts svētku laikā, apskatīsim Rīgas brīvības pieminekli un Rīgas pili.

Rīgas Motormuzejs – Bijām vienā no ievērojamākajiem muzejiem Latvijā, ko raksturo vairāk kā 100 unikāli spēkrati un mūsdienīga ekspozīcija. Piedalijāmies tehniski radošā darbnīcā “Atlecošā bumbiņa”. Skolēni uzzināja daudz jauna par gumiju – tās atklāšanu, īpašībām un daudzveidīgo pielietojumu ne tikai auto industrijā. Bērni iejutās īstu laborantu lomā un izgatavoja paši savu atlecošo bumbiņu, ko pēc nodarbības varēja ņemt līdzi. Apskatījām muzeju, kur bērniem bija iespēja darboties grupās un  aizpildīt “Spēļu uzdevumu karti”, atbildēt uz dažādiem jautājumiem par muzeju.

1. klases audzinātāja Z. Puķāne