Zēnu “spēka aktivitātes” mūsu skolā.

https://photos.app.goo.gl/zbHvfCDYEWGMLh137
Vairāk foto šeit

Lāčplēša spēks un varonība senatnē un mūsdienu sporta aktivitātēs jauniešiem atspoguļo divus atšķirīgus, bet būtiskus fiziskās sagatavotības un personiskas attīstības aspektus. Vēsturē Lāčplēša spēks bija vairāk saistīts ar varonību cīņā par valsti un fizisko spēku, savukārt mūsdienu sporta aktivitātēs jauniešiem vairāk uzsvars tiek likts uz fiziskās veselības uzturēšanu, komandas darbu un sportisku izcilību. Abu laikmetu spēks ir atšķirīgs, bet abos ir savs īpašais nozīmīgums un ietekme uz jauniešu attīstību.

Novembra sākumā mūsu skolā 7.-9. klašu zēniem bija iespēja parādīt un pierādīt savu fizisko spēku deviņos dažādos sporta skolotājas sagatavotajos vingrinājumos. Katrs dalībnieks par uzrādīto rezultātu saņēma punktus. Katrā sporta disciplīnā tika noskaidroti labākie.

Nomināciju skolas “Stiprākais Cīnītājs 2023” ieguva atkārtoti Adrians Beļakovs-Ceimers (9.klase). Nomināciju “Atlētiskākais cīnītājs” ieguva Miks Bilders (9.klase). Nomināciju “Neatlaidīgākais cīnītājs” ieguva Roberts Cimers( 8.klase)

Paldies skolēniem par piedalīšanos un sporta skolotājai par sportisko spēka aktivitāšu organizēšanu.