Mācību ekskursija uz Ķekavu

https://photos.app.goo.gl/4hSHtUGuHRhaK9Vv8
Vairāk foto šeit

12. decembrī Ogresgala pamatskolas 1.-9. klašu skolēni brauca mācību ekskursijā. Šis brauciens bija balva tiem skolēniem, kuri aktīvi piedalās skolas sabiedriskajā dzīvē, ir ieinteresēti un piedalās ārpusklases pasākumos, palīdz tos organizēt.

Apmeklējām Ķekavas novadpētniecības muzeju un piedalījāmies nodarbībā: “Iepazīsti karikatūru kā mākslas žanru”. Skolēni iepazinās ar Latvijā zināmu karikatūristu darbiem. Nodarbības vadītāja interesanti pastāstīja skolēniem par karikatūru lomu dažādu sadzīves situāciju atspoguļošanā. Nodarbības noslēgumā skolēnus aicināja pašiem uzzīmēt karikatūru, ņemot vērā iegūtās zināšanas. Sanāca ļoti interesanti un jautri darbi.

E. Mangule viesu grāmatā ierakstīja, ka skolēni ir pateicīgi par šo iespēju pilnveidot savas zināšanas, izpausties zīmēšanā un iemācīties kaut ko jaunu.

Otra nodarbība bija uzņēmumā “Konfelāde”. Skolēniem bija iespēja iepazīties ar želejas konfekšu ražošanas procesu un piedalīties tajā, izgatavojot savu konfekti.

Interesants bija uzņēmuma vadītāja stāstījums par darba procesu, papildinot to ar videomateriālu. Kopīgi mēģināja noskaidrot, kādu profesiju cilvēki piedalās ražošanas procesā no “Ābeļdārza līdz konfektei”. Tā bija ļoti vērtīga saruna, jo skolēni iepazina jaunas profesijas un iegūtās zināšanas var noderēt domājot par savas karjeras izvēli nākotnē.