Smaržu nodarbība 1.klasei

https://photos.app.goo.gl/cm5he83zkzyzyN5P7
Vairāk foto šeit

1.klases skolēnus iepriecināja Krista Bariņa mamma ar nelielu smaržu nodarbību, kuras noslēgumā tika izveidots radošs darbiņš. Nodarbībā tika izmantoti Dabas vides estētikas metodiskie paņēmieni.

Nodarbība sākās ar dažādu smaržu noteikšanu. Kā smaržo gaiss? Kā smaržo ziema? Atbildes bija dažādas, kāds teica, ka pēc aukstuma, ka nesmaržo nekā, cits teica, ka pēc persikiem.

Pēc tam Krista mamma aicināja iepazīt citas smaržas – piparu, ievārījumu, šokolādes, diļļu, krustnagliņu, kanēļa un rupjmaizes smaržu. Vai tās nav Ziemassvētku smaržas?

Sākumā tika izstāstīts kā pareizi smaržot, lai sajustu šīs smaržas. Bērni ar interesi visu smaržoja.

Bet visspēcīgākā smarža uz Ziemassvētkiem ir mandarīnu smarža. Visiem skolēniem tika izdalīti mandarīni. Mandarīnus nomizojot, rodas atkritumi. Atkritumi  ne tikai veido neestētisku vidi mums apkārt, bet rada vides piesārņojumu, tāpēc, lai vecinātu atbildīgu rīcību, neradītu atkritumus no mandarīnu mizām, skolēni izveidoja mandarīnu mizas eglītes, kuras var kalpot līdz pat nākamajiem Ziemassvētkiem. Tapa skaistas un smaržīgas eglītes, kuras var noderēt Ziemassvētku dekoram uz galda vai plaukta.

Nodarbības laikā bērni tika ierauti smaržu pasaulē, mudināti rūpēties par tīru vidi, tika attīstīta pacietība, izkopta taustes izjūta, radīta prieka sajūtu par padarīto.

 Sirsnīgs paldies Krista Bariņa mammai, kura atrada iespēju novadīt šo smaržīgo nodarbību!

Klases audzinātāja Z.Puķāne