Tikšanās ar rakstnieci Rutu Skrebeli
Ogresgala pamatskolā 8. martā

https://goo.gl/photos/5dJKAkA7jm9Ea9EY9
Vairāk foto šeit

Mūsu skolā strādā skolotāja Ruta Skrebele, kura ir grāmatas „Palaidnību karaļa Jāņa B. dienasgrāmata” autore.” 3. klases skolēni skolā kopīgi izlasīja šo grāmatu un uzaicināja rakstnieci uz tikšanos. Mums pievienojās 5. klases skolēni un skolotāja Anita Gutāne.

Grāmatā attēlotie notikumi saistās ar skolu un skolēniem. Mēs diskutējām par izlasīto. Jānis, Gunārs un pārējie grāmatas personāži kļuva mums tuvi un interesanti. Nolēmām pārsteigt autori. Skolēni iejutās Jāņa Bērziņa, Gunāra, citu skolēnu un skolotāju lomās un izspēlēja atsevišķas epizodes no grāmatas notikumiem.

Sagatavojām zīmējumu albumu, kurā skolēni attēloja grāmatas notikumus un tajos iesaitītos varoņus. Tikšanās reizē to uzdāvinājām rakstniecei.

Tikšanās ar Rutu Skrebeli bija ļoti interesanta. Skolotāja pastāstīja, ka, strādājot skolā par latviešu valodas un literatūras skolotāju, pierakstījusi dažādus interesantus notikumus no skolas dzīves. Tad radusies doma savirknēt tos saistošā tekstā un uzrakstīt grāmatu, ko pieteica izdevniecības „Zvaigzne ABC” konkursam. Tā šie reālie notikumi kļuva zināmi visiem lasītājiem.

Tikšanās reizē skolotāja pastāstīja un fotogrāfijās parādīja grāmatas varoņu prototipus. Mēs uzzinājām, ka skolotāja skaisti glezno. Viņas gleznotās dabas ainavas visiem ļoti patika.

Pēc tikšanās ar Rutu Skrebeli 5. klases skolēni rakstīja savas pārdomas par dzirdēto. Lūk dažas domas: „ Man patika Rutas Srebeles prezentācija. Uzzināju par viņu pašu un par grāmatu ”. (Sofija) „ Bija interesanti klausīties, jo es nezināju par ko tā grāmata ir”. (Mikus) „Man ļoti patika Rutas Srebeles zīmējumi, jo viņa zīmē ļoti, ļoti skaisti”. (Agnese) „Man patika, ka civēki ir īsti, viņa tos nav izdomājusi. Man patika, kā skolotāja par to stāstīja”. (Markuss)

Paldies skolotājai par interesanto grāmatu. Mēs gaidīsim nākošo grāmatu par notikumiem mūsu skolā.

Skolotāja Aina Krinberga