Zināšanas, prasmes un piedzīvojumi – Ekoskolu Ziemas forumā

https://goo.gl/photos/CsNEdepGjUQLKAeCA
Vairāk foto šeit

No 26. līdz 28. februārim Vides izglītības fonds kopā ar Ropažu vidusskolu, Ropažu novada pirmsskolas izglītības iestādi “Annele” un Ropažu novada domes atbalstu, īstenoja Ekoskolu ziemas forumu, kas pulcēja vairāk kā 200 dalībniekus – skolotājus un skolēnus, no 70 izglītības iestādēm, kas iesaistījušās Ekoskolu programmā.

Ekoskolu vides forums ir izglītojošs pieredzes apmaiņas pasākums Ekoskolu pārstāvjiem, kurā notiek apmācības un praktiskas nodarbības, kas sniedz iespēju dalīties pieredzē par vides izglītības īstenošanu, veidot izpratni par Ekoskolu programmu, tās saistītajiem jautājumiem un saprast, kā dažādas idejas iespējams īstenot praksē, lai tās kļūtu par ikdienas rīcību.

Ekoskolu forumā ir iespēja iepazīt vienam otru, gūt jaunas zināšanas, daloties pieredzē, kā arī rast papildus motivāciju un iedvesmu arī turpmāk dzīvot videi draudzīgi gan savās skolās, gan ikdienā.

Foruma galvenā tēma – bioloģiskā daudzveidība un atbildīgs pārtikas patēriņš. Dalībniekiem bija iespēja piedalīties izglītojošās darbnīcās kopā ar Vides SOS aplikācijas veidotājiem un Energoefektivitātes centra ekspertiem, citās nodarbībās tika runāts par tādām tēmām kā biodaudzveidības veicināšana, ekoloģiskā lauksaimniecība, upju piesārņojuma cēloņi un dabas vērošanas nozīme.

Skolēniem patika piedzīvojumi iesvētību trasē Ropažu apkārtnes mežos un purvos, kā arī pēc nodarbībām pārbaudīt jauniegūtās zināšanas sacensībās un diskusijās, radoši izpausties prasmju darbnīcās, gūstot vērtīgu pieredzi veselīgā ēst gatavošanā, komunikācijas, tehnoloģiju, dabas izziņas un daudzās citās darbnīcās. Par jautrību un zaļiem jokiem sestdienas vakarā parūpējās improvizācijas teātris Impro Zoo.

Foruma noslēgumā – izzinošā ekspedīcijā Ropažu apkārtnes mežos – skolēni vēl labāk iepazinās ar jauniegūtajiem draugiem un ar nepacietību gaida vasaras forumu, kur varētu visi atkal satikties.

Informāciju sagatavoja A. Gutāne