Tikšanās ar mākslinieci Agiju Staku

https://photos.app.goo.gl/ev5xDzVsQ8hbVuWX7
Vairāk foto šeit

1. un 2.klases Mazie  bērnu žūrijas dalībnieki bija nopelnījuši tikšanos ar mākslinieci Agiju Staku.

A.Staka bērniem stāstīja par to, kas viņu iedvesmo zīmēt, kā top viņas ilustrācijas un cik daudz laika aizņem to radīšana, kā arī skaidroja, kā tās pēc tam nonāk grāmatās. Ilustratore bērniem rādīja oriģinālos zīmējumus, salīdzinot tos ar zīmējumiem grāmatās, kā arī bērnu acu priekšā vien pāris minūšu laikā radīja lāčus, zaķus, pūķus, princeses un citus zvērus un tēlus. Turklāt bērniem bija iespēja ne vien klausīties interesantajos stāstos un noskaidrot visu sev interesējošo par zīmējumu tapšanu. Skolēni varēja sevi parādīt radošajā darbnīcām, kur zīmēja dažādas emocijas.

Māksliniece Agija Staka ilustrē grāmatas kopš 1991. gada, kad ar viņas zīmējumiem tapa “Ābece speciālo skolu 1. klasei”, tautā vēlāk saukta vienkārši par “Lāča ābeci”. Kopš tā laika radītas 168 grāmatas ar Agijas ilustrācijām – gan latviešu un cittautu pasakas, gan autordarbi, gan Agijas Stakas pašas sarakstīta un ilustrēta pasaka “Āpsēns Pēcis negrib mazgāties”.

Paldies māksliniecei un Ogresgala pagasta bibliotekārei Elitai Igaunei, kura mūs iesaistīja Bērnu žūrijā un varējām baudīt lielisko stāstījumu par grāmatu ilustrāciju tapšanu!

Skolotāja Z.Puķāne