Rīcības dienas Ogresgala pamatskolā

https://goo.gl/photos/7S4ke6pJ8pmkrnwx9
Vairāk foto šeit

Katru gadu novembrī notiek Ekoskolu Rīcības dienas. Tā ir globāla mēroga akcija vides aizsardzībā ieinteresētām skolām.  Šogad akcija aicināja pievērsties klimata pārmaiņu tēmai. Šī gada vides  aizsardzības svarīgākais notikums – ANO klimata pārmaiņu konference Parīzē 2015. gada decembrī.

Parīzes klimata konferencē Eiropas Savienībai un tās dalībvalstīm ir jāpanāk apņemšanās līdz 2030.gadam par 40% samazināt siltumnīcas efekta gāzu emisijas un palielināt finansējumu klimatam. Šāda rezolūcija pieņemta Eiropas Parlamentā. Ja neizdosies apturēt klimata izmaiņas, Eiropa varētu saskarties ar vairākām nopietnām problēmām.

Mēs skolā iepazināmies ar informāciju no dažādiem informācijas avotiem par klimata pārmaiņām, veicot dažādas aktivitātes gan klases, gan vides stundās, kā arī citu mācību priekšmetu stundās. Katra klase, veidojot plakātu, parādīja savu rīcību globālās problēmas risināšanā. Ogresgala pagasta bibliotēkā vietējā sabiedrība var iepazīties ar mūsu veikumu. Izstādes atvēršanas dienā, Ekopadomes dalībnieki aicināja bibliotēkas apmeklētājus aizpildīt Klimata pārmaiņu testu, vairāk uzzināt par klimata pārmaiņām. Cilvēki bija ieinteresēti un atsaucīgi. Skolēni guva gandarījumu par paveikto.

Ekoskolas programmas vadītāja Anita Gutāne