Bišu diena Ogresgala pamatskolas 1.klasē

https://photos.app.goo.gl/mznWrrx8EPd7BW6o7
Vairāk foto šeit

Pasaulē 20.maijā atzīmē Bišu dienu. Zināms, ka bez bitēm mūsu pārtikas resursi, bioloģiskā daudzveidība un visas ekosistēmas būtu apdraudētas.

Ogresgala pamatskolas 1.klases skolēni šajā dienā devās nelielā ekskursijā pie mūsu skolnieces Agates Grētas Goldmanes, Viņas tētis ir bitenieks – Edgars Goldmanis. Uz šo saimniecību devāmies ar mērķi iepazīt bišu dzīvi, uzzināt, kas ir drava un noskaidrot, kāds apģērbs nepieciešams biteniekam. Goldmaņu saimniecības pārziņā ir 19 bišu stropu. Mūs sagaidīja arī Agates mamma un viņas vecmāmiņa.

Agates mamma pastāstīja par bišu saimi: bišu māti, traniem, darba bitēm, par viņu uzdevumu saimē un mūža ilgumu. Bērni uzzināja daudzus faktus par bitēm,  bišu dzīvi un to, ko tās dod cilvēkiem. Skolēnu uzzināja, ka vienā stropā dzīvo līdz pat 50 000 bites, ka darba bišu mūžs ir ļoti īss, aptuveni viens mēnesis, bet tranu dzīves ilgums var sasniegt deviņdesmit dienas. Agates tētis izrādīja bišu stropu, parādīja, kāds tas ir no iekšpuses.

Vislielākais piedzīvojums un drosme bija uzģērbt bitenieka tērpu un doties apskatīt, kā bites dzīvo stopā. Drosminieku netrūka!

Bija iespēja pagaršot biškopības produktus.

Pēc degustācijas skolēni tika iedota līdzi informācija, kurā varēja izlasīt faktus par bitēm, to dzīvi un medus trauks, kuru nākamajā dienā likām uz maizes un gardi to baudījām.

Cik, jauki, smaržīgi un veselīgi pavadīta diena!

Paldies Goldmaņu ģimenei par viesmīlīgo uzņemšanu!

Skolotāja Z.Puķāne