Bišu ceļojums

https://photos.app.goo.gl/bdVTqfRcLut5YgKAA
Vairāk foto šeit

20.maijs – Starptautiskā bišu diena. 4.klases skolēni par bitēm uzzināja latviešu valodā, kur pētīja pļavas augus un kukaiņus, salīdzināja savvaļas un kultūraugus, minēja mīklas, atcerējās sakāmvārdus.

Angļu valodā pētīja bišu saimes dzīvi, spēlēja spēles un veica uzdevumus, stāstot par darba bišu, bišu mātes un tranu lomam bišu saimē.

Dabas zinībās uzzināja, ko iegūst no bitēm, izgaršoja ziedputekšņus, šūnu un jaukto ziedu medu.

Noslēgumā piedalījās stafetē “Savāc ziedputekšņus” .

Bišu dienas ietvaros 3. klases un 7. klases skolēni iepazina Bišu saimes sastāvu. Uzzināja, ka katrai bitei ir savs uzdevums. Bites pienākumus nosaka tās vecums. Skolēni devās ārā un skolas teritorijā centās atrast kādu darba biti. Tas arī izdevās. Stundas gaitās skolēni veidoja informatīvo plakātu par katras bites nozīmi saimē un uzzināja arī dažādus faktus par bitēm.

Medus bite ir tikai daļa no apputeksnētāju sabiedrības. Domājot par vides pārmaiņām, biežāk tiek uzsvērta medus bites loma pārtikas augu apputeksnēšanā un problēmas, ar ko medus bites saskaras.

Medus vācēju saimes visā pasaulē sarūk ļoti strauji. Par vienu no galvenajiem izzušanas iemesliem tiek uzskatītas ķimikālijas, kuru lietošana tikai pieaug. Tās nodara arvien lielāku postījumu spārnotajiem kukaiņiem.

A.Gutāne, S.Jekoviča, V. Numceva, S.Butāne