Vecvecāku diena Ogresgala pamatskolā

https://goo.gl/photos/faB9dEBrniqwpt99A
Vairāk foto šeit

Kopā pavadītais laiks ir neatņemams ieguvums jebkurās attiecībās, bet jo īpaši neatsverams ir vecvecāku ieguldījums bērna personības veidošanā.

Vecvecāku dienas pasākuma tēma „Veselīgs dzīvesveids” 26.aprīļa pēcpusdiena izdevās tiešām lieliska. Bērni aktīvi darbojās kopā ar saviem vecvecākiem. Bija sagatavotas gan izglītojošas, gan praktiskas nodarbības,

7. klases skolēni izpētīja ēšanas paradumus un informēja vecvecākus par sāli un cukuru mūsu uzturā. 8. klases meitenes pētīja produktu piegādi skolas ēdnīcai. Ilustratīvais materiāls lika aizdomāties par to, kāpēc tik maz ir produktu no Latvijas. 6. klases skolēni iepazīstināja ar uztura piramīdu un paskaidroja tās principus,  vecvecāki veica uzdevumus par uzturvielām.

Un vai nu šādā pasākumā bez ēšanas iztiksi? Taču ne! Par to arī mūsu 2. un 4.klase skolēni tika padomājuši – vecvecākiem bija  jāizgaršo un jānosaka, no kādām ogām gatavots ievārījums. Uzdevumi nebūt nebija no vieglākajiem, jo pat daudziem dzīves un pieredzes gudrajiem vecvecākiem bija ko galvas palauzīt. Taču viņi lieliski tika ar visu galā. 3. klases vecvecākiem  patika „Jautrās sviestmaizes”. Viņi kopā ar mazbērniem parādīja savu izdomu, pagatavoja sviestmaizes no piedāvātajiem produktiem.

Saviem vecvecākiem muzicēja, dziedāja un veltījumu dzejoļus runāja viņu mazbērni. Tie bija patiesi aizkustinoši mirkļi, ko pavadījām kopā.

Mēs esam neizsakāmi pateicīgi visiem vecvecākiem, ka ieradāties uz šo pasākumu, ka pabijāt kopā ar saviem mazbērniem! Lai jūsu sirdsgudrība, dzīves pieredze un mīlestība pavada jūsu mazbērnus arī turpmāk!