Ciemos Ādažu vidusskola un Rīgas Dabaszinību skola

https://goo.gl/photos/gzegZ7jNnTuQA1tp7
Vairāk foto šeit

Ciemoties ir jauki, bet uzņemt ciemiņus – vēl jaukāk.  Šajā mācību gadā pieredzes apmaiņas braucienā uz mūsu skolu devās gan Rīgas Dabaszinību skolas, gan Ādažu vidusskolas pārstāvji.

Ekoskolu programma ir viens no visaptverošākajiem un arīdzan populārākajiem vides izglītības modeļiem pasaulē, kurš darbojas arī Latvijā. Ekoskolu programmā Latvijā ir iesaistītas vairākas skolas, tai skaitā mūsu Ogresgala pamatskola. Šim braucienam par godu mūsu skolotāji bija sagatavojuši ne tikai garšīgus cienastus ciemiņiem, bet arī dažādus uzdevumus un praktiskas nodarbības, kas sniedza iespēju dalīties pieredzē par vides izglītības īstenošanu. „ Neturi sveci zem pūra!”  daudzkārt dzirdēts teiciens. Tāpēc šī brauciena mērķis bija padalīties ar idejām, kā tās īstenot praksē, lai idejas kļūtu par ikdienas rīcību. Īpaši interesantas ciemiņiem likās āra nodarbības.

Šī tikšanās sniedza iespēju iepazīt vienam otru, gūt jaunas zināšanas, daloties pieredzē, kā arī rast papildus motivāciju un iedvesmu arī turpmāk dzīvot videi draudzīgi gan savā ekoskolā, gan ikdienā.

Pēc  šī apciemojuma katras skolas pārstāvim noteikti kaut kas palika atmiņā, kas noderēs turpmākajā  darbā un ikdienā. Šāda veida pieredzes apmaiņas braucienos skolotāji gūst daudz pozitīvu vērtību.  Tie ir jauni kontakti, kā arī skolotājiem ir ar ko salīdzināt savu darbu un metodes. Pieredze skolotājiem ceļ pašvērtējumu, jo mēs redzam, ka neesam nemaz sliktāki.

Ādažu vidusskolas skolotāji atzina, ka šis pieredzes apmaiņas brauciens viņu atmiņā paliks kā “maza brīnumsvecīte ikdienas pelēcībā”, jo šis laiks kopā ar kolēģiem pavadīts pilnvērtīgi un pozitīvi.