PET pudeļu vēja aizsargsiena un minidārziņš skolas pagalmā

https://goo.gl/photos/sp6GgpvZgmegRjvm9
Vairāk foto šeit

Tūlīt, tūlīt jau klāt vasara! Laiks, kad nu nemaz negribas nodoties darbiem un ikdienas gaitām, bet gan klausīties putnu dziesmās, apbrīnot ziedu krāšņumu un priecāties par siltajiem saules stariem.

Bet prāts… Prāts tā vien nesas uz ko citu. Jāiegādājas skaistākā izlaiduma kleita un glaunākais uzvalks. Un tad vēl ziedi un balle, un dāvanas, un prieks…

Pamatskolas izlaiduma laiks ir pats skaistākais laiks. Šķiet, ka nupat mūsu bērni ar pirmo zvanu un ziediem rokās iegāja zinību pilī, kur viss tik svešs un nezināms. Bet tagad, pavisam nemanot, no maziem un spurdzošiem knēveļiem izauguši par skaistiem, nopietniem un gudriem jauniešiem.

Šogad Ogresgala pamatskolā 9. klasi pabeidza 15 skolēni. Tā kā šajā klasē mācījās galvenokārt zēni (klasē bija tikai divas meitenes), tad ko uzdāvināt savai skolai izlaiduma dienā, zēniem jau sen tapa skaidrs. Varu saderēt, ka neviens no mums nekad neuzminētu, ko mūsu devītklasnieki  savai skolai uzdāvināja. Tā bija īpaša dāvana –  ar mīlestību, pacietību, čaklām rokām darināta un veidota. Skolēni skolas pagalmā izveidoja PET pudeļu vēja aizsargsienu. Skaista un praktiska, un videi draudzīga dāvana, kas lieliski iekļaujas skolas apkārtējā vidē! Paldies jums, mūsu mīļie devītie!

Arī 5. klasē mums mācās čakli, zinātkāri un idejām bagāti skolēni. Viņi skolas pagalmā izveidoja savu minidārziņu. Iesēja sēklas, iestādīja kartupeļus un vēroja, kas notiks. Paši ravēja, laistīja, kopa, vēroja, kā viss aug. Lecekšu tipa dārziņā izveidoja atsevišķu nodalījumu ar stiklu, lai var pavērot arī sakņu sistēmu. Skolēnu iekoptajā minidārziņā lieliski aug dilles, rukolas, zirņi (pirmo ražu jau nogaršojām), gurķi, redīsi, kartupeļi. Laikam mūsu skolēniem ir „ zaļie pirkstiņi”, jo viss iestādītais lekni zaļo un aug lieliski.