Ekskursija uz Mālpili

https://goo.gl/photos/qrnEfWQGvN5ir3d89
Vairāk foto šeit

28.septembrī 34 skolēni, konkursa „Gada skolēns 2016” nominanti un skolēni ar teicamām sekmēm devās ekskursijā. Šajā mācību gadā mēs piedalāmies projektā „Ēdam atbildīgi!” Tāpēc ekskursijas maršrutā iekļāvām Mālpils pienotavu, no kurienes saņemam „Skolas pienu”.

Kad bija nobraukti 39 km, ekskursija sākās ar Mālpils pienotavas apmeklējumu. Mums tur rādīja un stāstīja par siera, piena ražošanas procesu. Tas bija diezgan interesanti, jo tagad es zinu, Man ļoti patika tas, ka varēja nogaršot sierus, kaut gan neesmu sieru cienītāja. Es nogaršoju. Man visvairāk garšoja kūpinātais siers, ko arī nopirku. Mājinieki, jokojot vaicāja, vai es atvedu kādu sieru. Viņi bija pārsteigti, kad ieraudzīja siera paciņu, tāds mūsu mājās vēl nebija baudīts. Ātri gan tika notiesāts šis kūpinātais siers, visvairāk tas garšoja vectētiņam.

Tālāk mēs braucām uz Mores safari parku. Tur bija staltbrieži, dambrieži,tie bija  gan balti, gan brūni, ar ragiem, bez ragiem. Tas man šķita visinteresantākais. Mēs gājām un skatījāmies briežus, barojām un fotografējām tos. Mēs redzējām briežu ragu kolekciju, sākot no pirmajiem ragiem līdz astotajiem.

Apmeklējām Mores kauju muzeju un piemiņaas parku. Tur mums pastāstīja par kaujām, kas tur ir notikušas. Muzejā varēja apskatīt senās drēbes, rokdarbu izstādi.

Ekskursijas beigās mēs apmeklējām Saules kalnu. Tur varējām apskatīt akmens skulptūras. Mūsu uzdevums bija pa grupām atrast noteiktu skulptūru un pie tās nofotografēties.  Man patika šī ekskursija.

6. klases skolniece Aleksa, skolotāja Anita Gutāne