Jaunieši no Spānijas viesojas skolā

https://goo.gl/photos/qJVNssj4474t8AxS8
Vairāk foto šeit

17.februārī mūsu mazajā, mājīgajā skolā ciemojās trīs brīvprātīgo darbu veicoši jaunieši no Spānijas. Cristina, Victor un Pablo Latvijā ieradušies uz gadu un strādā Ogres novada Bērnu un jauniešu centrā.

Jaunieši pastāstīja par savu pārsteidzošo kultūru un tradīcijām. Savā prezentācijā viņi iekļāva arī būtiskāko par Spānijas vēsturi un ģeogrāfisko stāvokli, nacionālajiem ēdieniem, dejas veidiem – flamingo un salsu, kuru dejošanu lielākoties vecākā paaudze nodod jaunākajai ģimenē, jo, pēc jauniešu teiktā, viņiem nav tik populāras tradīcijas – dejot tautas deju kolektīvos, kā tas ir pie mums Latvijā.

Varējām iepazīt arī spāņu ģitāras virtuoza Pacode Lucia neparasto ģitārspēli. Atklājām, ka daudzi jaunieši Spānijā neatbalsta asiņainās vēršu cīņas un pat protestē pret tām. Mums bija interesanti uzzināt, kādi ir brīvprātīgo jauniešu iespaidi par laikapstākļiem Latvijā, iecienītākajiem latviešu kārumiem u.c.

Mums radās interese par spāņu valodu un jaunieši iemācīja mums spāņu valodas pieklājības frāzes. Ikviens, kas vēlas apgūt spāņu valodu, uzzināt par Spānijas kultūru, piedalīties dažādās interesantās aktivitātēs , ir aicināts atmeklēt Ogres novada Bērnu un jauniešu centru, kur jaunieši strādā.

Jaunieši atbildēja uz jautājumiem par to, kā var kļūt par brīvprātīgo darbinieku un kas noteica viņu izvēli.

Tikšanās noslēgumā mēs spēlējām atraktīvu atdarināšanas spēli. Interesantās sarunās laiks paskrēja nemanot, jo visi centās pavaicāt un daudz ko uzzināt. Gan mēs, gan arī ciemiņi bija gandarīti par vērtīgi kopā pavadīto laiku, tāpēc esam priecīgi, ka jaunieši izteica gatavību vēlreiz apciemot mūs pavasarī.

Informāciju sagatavoja Anete Kļava, Jānis Turauskis no 8.klases.