Jauno vides pētnieku foruma ‘’Skolēni eksperimentē’’ Rīgas atklātā kārta.

https://goo.gl/photos/ysoqqphmCxCBUCdY8
Vairāk foto šeit

Jauno vides pētnieku foruma ‘’Skolēni eksperimentē’’ Rīgas atklātā kārta notika 2017.gada 6.martā Latvijas Universitātes dabaszinātņu akadēmiskajā centrā.

Forumā uzstājās 232 dalībnieki , kas bija veikuši aizraujošus ekperimentus, pētījuši lietas un procesus  un žūriju un klātesošos interesentus iepazīstināja ar  143 darbiem.

Mūsu skolu forumā pārstāvēja 4.klases skolnieces Alise Bebriša un Karlīna Koka(pētījums ’’Kur uzglabāt maizi?, skolotāja Aina Krinberga) , Artis Naglis(pētījums’’Cik maksā viena ola?’’, sk. Aina Krinberga) un 5.klases zēni – Maksims Timohins, Kristiāns Neško un Valters Alksnis ar pētījumu ’’Neradi pārtikas atkritumus!’’(sk.Sandra Jekoviča).

Mūsu skolēnu pētnieciskais darbs, erudīcija un zināšanas tika augsti novērtētas – meiteņu pētījums par maizi ieguva atzinību, bet zēnu darbs 1.vietu savā vecuma grupā. Balvā par paveikto ir ne tikai atklājēja prieks, pilnveidotas pētnieciskās un sava darba prezentēšanas prasmes, bet arī organizatoru sagatavotās piemiņas balvas, bezmaksas abonementi uz izklaides labirintu visai ģimenei, ‘’Ilustrētā Junioriem’’abonements visam gadam, ekskursija pa LU Dabaszinātņu akadēmisko centru un aizraujošu eksperimentu paraugdemonstrējumi.

Izsakām paldies konkursa organizatoriem Rīgas Dabaszinību skolai un mūsu skolas direktorei Skaidrītei Butānei par konsultācijām un neatteikto padomu darbu izstrādes gaitā.