Projekta nedēļas tēma „Ēdam atbildīgi” – Mācāmies par pienu

https://goo.gl/photos/rLLoTHoeTNhr8RQ49
Vairāk foto šeit

Projekta nedēļas laikā tika meklētas atbildes uz dažādiem jautājumiem par pienu. Kāpēc jādzer piens? Vai govs piens ir labs? Kā govs piens nonāk veikalā? Kādus produktus ražo no piena? Uz jautājumiem audzēkņi meklēja atbildes grāmatās, skatoties prezentācijas, praktiskas atbildes guvām pie  Zemnieku saimniecības „Zvaigznītes”  menedžeres Baibas Lūses.

2.maijā Ogresgala pamatskolas 1.klases skolēni devās apskatīt zemnieku saimniecību “Zvaigznītes”, apskatīja govju fermu.

Skolēnus interesēja, kā baro gotiņas un teliņus, kāda ir kūts, cik gotiņu ir kūtī. Zinātkārie pirmklasnieki noskaidroja teliņu ēdienkarti un viņu  „čipšu” sastāvu. Skolēni uzzināja, ka teliņu ēdienkarte atšķiras no gotiņu ēdienkartes.

Uzzinājām, cik litru piena dienā var izslaukt no vienas govs, cik daudz gotiņa apēd sienu, skābsienu un miltus. Noskaidrojām, kā iegūst pienu, kādi ir slaukšanas aparāti, kur pienu glabā, kā piens tiek transportēts uz piena rūpnīcu.

Pēc fermas apmeklēšanas un garās pastaigas, labi noderēja līdzi dotais govs piens. Bērni labprāt dzēra garšīgo pienu. Skolā tika pagatavoti piena kokteiļi.

Lai laba veselība visiem fermas darbiniekiem! Sirsnīgs paldies ZS „Zvaigznītes”  menedžerei Baibai Lūsei par interesanto ekskursiju un mums atvēlēto laiku. Liels paldies arī Marka mammai Kristīnei, kura kopā ar mums gāja pārgājienā uz fermu.

1.klases audzinātāja Zanda Puķāne