Atvērto durvju diena ES mājā Rīgā.

https://goo.gl/photos/kzYRtLZ6kx1nZBcf9
Vairāk foto šeit

9. maijs – Eiropas diena mūsu skolā sākās ar Eiropas eksāmenu, bet dienu iepriekš 5. klase noorganizēja Priekšeksāmenu visām klasēm. Eksāmena rezultātus katrs saņēma nākamajā dienā savā epastā, kopā ar apliecinājumu par piedalīšanos tajā. Eksāmenu kārtoja arī skolotāji un daži vecāki.

Eiropas dienā 5. un 7.klases skolēni piedalījās Eiropas Savienības mājas  Atvērto durvju dienā Rīgā. Speciāli mūsu skolai bija sagatavota programma, kurā skolēniem bija iespēja apmeklēt SIA Karavela Zivju pārstrādes uzņēmumu’’Kaija’’, kur  uzzinājām par uzņēmuma vēsturi, eksporta tirgiem un apskatījām ražotni.

Bija arī iespēja  paviesoties  Dānijas un Ukrainas vēstniecībās.Tur iepazināmies ar vēstniecību darbu, Dānijas sabiedrību, kultūru, politisko sistēmu, ģeogrāfiju, ilgtspējīgu izaugsmi un zaļo domāšanu.  Apskatījām izstādi ’’Kopenhāgenas risinājumi’’, kurā bija atspoguļotas  problēmas un to risinājumus galvaspilsētā. Emocionāla tikšanās un saruna  izvērtās ar Dānijas vēstnieku, kas kolēnus pacienāja  ar tradicionālajiem dāņu saldumiem, kas rotāti ar karodziņu.

Ukrainas vēstniecībā mūs viesmīlīgi sagaidīja Rīgas Ukraiņu vidusskolas skolēni un vēstniece Latvijā. Skolēni stāstīja par Ukrainu, tās  tradīcijām, brīnišķīgo kultūru un sarežģīto vēsturi. Jauka izvērtās kopā darbošanās, gatavojot pinumu ukraiņu tradicionālajās krāsās. Mums patika krāšņie ukraiņu tautastērpi un meiteņu skanīgās dziesmas.  Mums bija iespēja nogaršot arī ukraiņu tradicionālos ēdienus.

ES  Atvērto durvju dienās šogad piedalījās ap tūkstots dalībnieku no dažādām Latvijas skolām un viņi piedalījās balvu izlozē. No mūsu skolas vēstniecību sarūpētās balvas  ieguva  Aivis un Pāvils no 7.klases.

Šī diena mums atgādināja, ka esam vienota daļa no pasaules. Guvām gan jaunas zināšanas, gan iespaidus un pozitīvas emocijas.

Skolotājas Velta un Sandra