12. oktobris – Āra izglītības diena

https://photos.app.goo.gl/g82qUyYyWgtbLJCx1
Vairāk foto šeit

Mēs uzaicinājām ciemos Ikšķiles Brīvās skolas skolēnus. 14 skolēni (4. – 6. klase) kopā ar skolotāju Benitu ieradās pie mums, lai kopā mācītos āra nodarbībās. Skolēni apskatīja mūsu skolu un mūzikas kabinetā kopīgi padziedāja.

6.klases skolēni kopā ar skolotāju Sandru  un skolotāju Inesi organizēja āra nodarbības. Skolēni uzdevumus veica grupās: meklēja skolas teritorijā kokus un sēnes. Viņi mācījās atpazīt kokus, to lapas un sēklas. Skolēni  iepazina koku daudzveidību, iegaumēja koku nosaukumus ne tikai latviešu, bet arī angļu valodā. Mācījās pazīt sēnes un uzzināja, ka baltā cūktrifele ir 2017. gada sēne.

Darbojoties grupās, skolēni iepazinās viens ar otru, sadarbojās un kopīgi veica interesantos uzdevumus. Pavadītās stundas svaigā gaisā, rosināja labu ēstgribu. Pusdienu ķirbju  zupa  no pašu izaudzētā ķirbja garšoja brīnišķīgi!

Draudzība turpināsies, jo Ikšķiles Brīvās skolas skolotāja Benita  uzaicināja mūs ciemos pie sevis pavasarī.

2. klases skolēni kopā ar skolotāju Zandu pētīja augu  sēklas. Pētījumā atklāja, ka sēklas var būt lielas un mazas. Skolēni uzzināja, ka auglī var būt daudz sēklu, piemēram, lielā riekstkoka un mežrozītes auglī ir sēklas. Visus pārsteidza ozolzīle, no kuras ārā spraucās asniņš. Klasē skolēni zīmēja sēklas, prezentēja savu pāra darbu. Otrklasnieki uzzināju augu nosaukumus, par kuriem agrāk nezināja.

Āra izglītības diena mums visiem bija izzinoša un lietderīga.

 

Ekoskolas koordinatore A. Gutāne