Noslēdzies projekts “I. am. I. – eju tālāk“ Ogresgala pamatskolā

https://photos.app.goo.gl/SVA8SbaxvNSSGutM9
Vairāk foto šeit

pumpurs

No 11. līdz 15.jūlijam sadarbībā ar Ogresgala pamatskolu notika PuMPuRS “Atbalsts priekšlaicīgas mācību pārtraukšanas samazināšanai” sevis izziņas projekts “I.am.I – eju tālāk”, kuru īstenoja biedrība “IN-LAAT” ar mērķi – jauniešu iekšējā potenciāla un resursu atvēršana. Projektā iesaistījās 20 jaunieši, aktivitātes norisinājās Ogresgala pamatskolas telpās un tās apkārtnē.

Pirmajā dienā jauniešiem vadīja lekciju un praktiskās aktivitātes bijusī olimpisko spēļu dalībniece Liene un dabas pētniece, ar kuru kopīgi jaunieši plānoja pārgājienu. Pēc tam paši uz ugunskura cepa desiņas un devās pārgājienā, maršruta galamērķī spēlēja dažādas spēles.

Otrās aktivitātes dienā kopā ar lietišķās etiķetes speciālisti un bērnu ārstu apskatīja ķermeņa valodu, tās sūtītos signālus un mācījās paši to attēlot. Ar aktivitātēm un elektronisko testu pārbaudīja savas zināšanas un jaunieši mēģināja paši pielietot ķermeņa valodu, lai izjustu zaudētāja un uzvarētāja sajūtas.

Projekta vidū kopā ar diviem pedagogiem- karjeras konsultantiem apguva tematus par karjeru. Sākotnēji, apzinoties karjeras iespēju nepārtraukto mainīgumu, iepazinās ar dažādām nākotnes profesijām. Jaunieši iepazinās arī ar brīvprātīgo darbu un darba tirgū pieprasītām prasmēm, bet noslēgumā pēc karjeras konsultācijas pa grupām veidoja etīdes par profesijām.

Ceturtajā dienā, kas Projektā veltīta labdarībai, tika veikti saimnieciskie darbi skolas apkārtnē. Skolēni tika sadalīti grupās, viena grupa ravēja skolas priekšā bruģi, tā palīdzot skolas sētniecei atvieglot viņas darbu un uzzināt šī darba specifiku, un padarīt skolas apkārtni skaistāku un tīrāku. Otra grupa iejutās bibliotekāra vietā, novērtēja mācību grāmatu stāvokli, nepieciešamības gadījuma tās tika salabotas.

Noslēguma dienā iepazinās ar motivāciju, spēlējot elektroniskos testus, apskatīja slavenas personas un viņu motivācijas gūšanas iespējas. Raksturoja dažādas emocijas, apzinoties, ka katram tās ir jārisina, noslēgumā spēlēja āra spēles. Beigās noslēguma aplī skolēni izteicas par to, kas vislabāk patika un noderēja Projekta aktivitātēs. Ēdot kūku, katrs saņēma dāvanu un varēja novērtēt kopā pavadīto laiku.

Izsakām pateicību skolas administrācijai, direktorei Vinetai Āboltiņai un īpaši skolotājai Zandai Puķānei par interesi un iesaisti Projekta aktivitātēs. Pateicamies skolēniem, kuri aktīvi iesaistījās katras dienas aktivitātēs, un bijām priecīgi redzēt sakārtotu un skolēniem piemērotu skolas apkārtni, kur bija zaļā zona un netālu hipodroms, kur var spēlēt sportiskas spēles.

Paldies arī Ogres novada pašvaldībai un Pumpurs par veiksmīgu sadarbību!

Dalība projektā skolēniem tika finansēta no Eiropas Sociālā fonda projekta Nr.8.3.4.0/16/I/001 “Atbalsts priekšlaicīgas mācību pārtraukšanas samazināšanai” (PuMPuRS).

Informāciju sagatavoja biedrība ” IN-LAAT”.

ES regālijas